De kabinet plannen liegen er niet om, hoewel het nog niet geheel eens is hoe de plannen tot een definitief akkoord om te smelten, 1 ding is wel duidelijk, we moeten verduurzamen! En verduurzamen speelt een cruciale rol bij renovaties.

We ontkomen er simpelweg niet aan om niets te doen, elk bedrijfspand, elk kantoor en elke woning moet worden verduurzaamd, maar hoe?

Bouwgroep Nederland loopt al jaren voor op het gebied van het verduurzamen van gebouwen, maar wij snappen als geen ander dat dit veelal vergaande consequenties impliceert voor ondernemers. Wij maken het voornaamste verschil door als ondernemers met elkaar te denken, te ontwikkelen, te bezuinigen en uit te voeren.

De hoogste tijd voor duurzaamheid

Duurzaamheid is een veel gebruikt begrip maar wat betekent het nou eigenlijk? Onder duurzaamheid kan je veel producten maar ook diensten aan hangen. MVO ondernemen, aandacht voor het milieu en klimaat, hergebruiken van grondstoffen en zuinig omgaan met energie kunnen antwoorden zijn op de vraag; ‘wat is duurzaamheid’. De Dikke van Dale definieert duurzaamheid als ‘1: Lang durend, 2: weinig aan slijtage of bederf onderhevig en 3: het milieu weinig belastend’.

Een duurzame renovatie binnen handbereik

De duurzaamheid kan eenvoudig vertaald worden naar een renovatie van een bedrijfspand. Er zijn meerdere mogelijkheden om het begrip duurzaamheid in je woning te krijgen. De meeste voorkomende duurzame investeringen zijn:

  • Isolaties van bestaande constructies – Kan met isolerende materialen zoals glaswol maar ook d.m.v. dubbel glas
  • Energie opwekken of besparen – Energie besparen door duurzame ledverlichting of opwekken met zonnen panelen
  • Gebruik nieuwe installaties – Gebruik van warmte pompen en vloerverwarming

Voordelen van duurzame renovatie

Niet alleen draag je zorg aan het minimaliseren van de milieuvervuiling maar ook zorg je ervoor dat je woning of bedrijfspand zich sneller zal verkopen. De duurzame producten zullen zorgen voor een waardestijging en courantheid van uw bedrijfspand.. Hierdoor zullen investeringen zich dubbel en dwars terug betalen op de lange termijn.

Benieuwd hoe wij ook uw bedrijf kunnen begeleiden in duurzaamheid, maar vrijblijvend een afspraak met een van onze duurzaamheid coördinators bedrijven.

Benieuwd naar de mogelijkheden?